Oviremontin suunnittelu ja tilaaminen ei välttämättä tule kovin montaa kertaa elämässä vastaan. Niinpä sen edessä herää monia kysymyksiä. Tällaisten harvoin hankittavien tuotteiden ja palveluiden kohdalla ei googlauskaan auta kovinkaan pitkälle ja eri ovimallien todellisia eroja on maallikon vaikea hahmottaa.
Koska me Kasolla olemme olleet mukana monenlaisissa oviremonteissa ovitoimittajan ja -asentajan ominaisuudessa, päätimme laittaa hiljaisen tietomme hyötykäyttöön ja koota tärkeimmät ohjeet onnistuneeseen oviremonttiin.
Tämä artikkeli on jo toinen osa artikkelisarjaamme Opas oviremontin tilaajalle. Haastateltavana Kason myyntipäällikkö Teija Paakkari, joka antaa ammattilaisen vinkkejään taloyhtiöiden käyttöön. Tietopakettimme on räätälöity antamaan keskeistä tietoa onnistuneeseen oviremonttiin, olitpa sitten taloyhtiön asukas, hallituksen jäsen, hallituksen puheenjohtaja tai isännöitsijä. Myös omakotitalon oviremonttia suunnitteleva voi soveltaa ohjeita omaan käyttöönsä.
Löydä paras ovitoimittaja – 3 vinkkiä
1. Älä luota pelkkään nettiin parhaan ovitoimittajan etsimisessä
Jo nettisivuista ja somekanavista voi saada jonkinlaisen kuvan ovitoimittajasta. Pelkän netin sijaan henkilökohtainen kontaktointi on kuitenkin yhä valttia ovitoimittajan valinnassa.
”Kommunikointi kertoo jo paljon siitä, miten ovitoimittaja ottaa asiasi omakseen. Mieti tuleeko olo, että ovitoimittaja on kiinnostunut ja haluaa ratkaista taloyhtiösi ja asukkaiden haasteita. Sanoisin, että yhteistyön sujumista voi aavistella jo ihan ensimmäisistä kontakteista lähtien”, neuvoo Paakkari.
2. Arvioi firman sitoutumista ja määrittele, mitä haluat urakkaan mukaan
Hyvä yhteistyösuhde ja ovitoimittajan sitoutuminen asiakkaaseen on tärkeä, sillä se viitoittaa urakkaan kuuluvan asennuksen sujumista.
”Taloyhtiösi tuskin haluaa ostaa pelkkiä ovia, vaan paketin, johon kuuluvat hyvät ovet jaammattitaitoinen asennus, sillä asennus on hyvin tärkeä ovien toiminnan kannalta.”
Onnistunut oviremontti on yhdistelmä ammattitaitoa ja hyvää kommunikointia, sillä etenkin asennusvaiheessa selkeä työnjako ja tiedonkulku saavat asiat luistamaan.
3. Tutkaile yrityksen taustoja hieman laajemmin
Yritystä kannattaa arvioida myös muuten kuin ovivalikoimaa selailemalla: muiden käytännön asioiden kautta. Paitsi Facebookin ja somekanavien anti, myös googlaus ihmisten kokemuksista ja yrityksen ikä voivat kertoa yrityksen toimintatavoista ja toiminnasta jo paljon.
”Kannattaa tsekata, onko yrityksessä muuta toimintaa ja mikä sen vakavaraisuus on. Oviremontit ovat isoja investointeja taloyhtiöille ja potentiaalisesti stressaavia projekteja myös taloyhtiön puheenjohtajalle ja hallitukselle. Luotettavan ovitoimittajan kanssa kaikki sujuu, eikä isoja ylimääräisiä kuluja tai ikäviä yllätyksiä tule.”
Löydä ominaisuuksiltaan paras ovi – vertailu kannattaa
1. Ensimmäinen askel on kuunnella taloyhtiön asukkaita
Mitä ongelmia uusilla ovilla ratkaistaan? Tässä kohtaa taloyhtiöiden hallitusten ja isännöitsijöiden kannattaa miettiä huolellisesti, millaista merkitystä ovella on ihmisen ja taloyhtiön elämään.
Usein mietitään vain hintaa tai joitain oven teknisiä ominaisuuksia, ja unholaan jäävät mahdollisuudet ratkaista monia olemassa olevia ongelmia, kuten rappukäytävämelu tai -hajut. Oviremontin hyödyt lukkoremonttiin verrattuna ja kätevät tsekkilistat juuri sinun taloyhtiöösi sopivien ovien valitsemisesta löydät tästä oviremontin suunnittelua käsittelevästä artikkelista.
2. Pelkkä googletus ei riitä: ovien rakenteeseen ja ominaisuuksiin kannattaa tutustua videolla tai paikan päällä
Ominaisuuksissa on selkeitä eroja – kuvassa kaksi ovea voivat näyttää käytännössä aivan samalta, mutta esimerkiksi teräsytimellä varustetun turvaoven elinkaari ja murtoturvallisuus ovat omaa luokkaansa. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa jopa mennä käymään taloyhtiössä, jossa sellaiset ovet, joiden hankkimista harkitsee.
3. Pyydä ovitoimittajan edustajan infotilaisuutta hallituksen kokoukseen
Ovitoimittajan edustaja on paitsi myyjä myös ovien asiantuntija. Infotilaisuuden jälkeen hallituksella ja isännöitsijällä paremmat pohjatiedot lähteä vertailemaan ovien ominaisuuksia, ja osataan kysyä oikeita kysymyksiä.
Opas oviremontin tilaajalle – jatkoa luvassa
Tämä artikkeli on jo toinen osa sarjaamme Opas oviremontin tilaajalle. Ensimmäisessä osassa käsittelimme sitä, milloin oviremontti kannattaa, vai riittääkö lukkoremontti sekä julkaisimme oviremontin tilaajan muistilistat, joiden avulla osaat valita oikeanlaiset ovet omaan taloyhtiöösi. Seuraavassa artikkelissa vinkkaamme vankkaan kokemukseen pohjaten parhaat käytännöt ovien asennusprojektin onnistumiseen taloyhtiössä.
Jäikö jokin askarruttamaan? Oviin liittyvissä kysymyksissä lisätietoja saat myös Kaso-Ovien asiantuntijoilta. Ota yhteyttä lomakkeella tai soita 010 2713 700.